MALATYA'DA iKi ASKERİ UÇAK DÜSTÜ

MALATYA'DA İKİ ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 4 ASKER ŞEHİT

Malatya Akçadağ bölgesinde uçakların enkazına ulaşıldı, 4 pilot şehit oldu
Malatya'da iki askeri uçak düştü: 4 asker şehit
    Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 RF-4E keşif uçağı radardan kayboldu, Malatya Akçadağ bölgesinde uçakların enkazına ulaşıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, 4 pilotun şehit olduğunu açıkladı. Bakan Ala, "Uçaklar çarpışarak düşmüş olabilir" dedi. Şehit pilotlardan birinin Üsteğmen Yasin Atalay olduğu açıklandı. TSK'dan yapılan açıklamada, "İki uçakla 19.05'te irtibat kesildi. 20.45'te iki uçağın enkazına ulaşıldı. 4 kahraman pilotumuz şehit oldu" denildi.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile telefonda görüştü, taziyelerini ilettti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve TSK camiasına baş sağlığı diliyorum" dedi.
    Alınan bilgiye göre, Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan 2 RF-4E keşif uçağıyla Akçadağ ilçesi yakınlarında irtibatın kesildiği bilgisi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.

    Vatandaşların patlama sesi duyduklarını bildirmeleri üzerine arama kurtarma ekiplerinin çalışması Potolar mevkisinde yoğunlaştırıldı. Bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil Servis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.



    TSK'DAN AÇIKLAMA

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu akşam 18.07’deMalatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" denildi.




    İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

    İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Malatya'da iki savaş uçağının düştüğüne dair basından haberler aldıklarını ve hükümet yetkililerinin bilgilendirmesini istedi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'ta İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya söz verdi.

    Bakan Ala, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımız daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

    Bakan Ala, daha sonra şehit sayısının 4 olduğunu açıkladı. Ala,  "Maalesef 4 şehidimiz var. İki uçağın da enkazına ulaşıldı" dedi.
    Sonraki
    « Prev Post
    ÖNCEKI
    Next Post »
    Thanks for your comment