Facebook'tan psikolojik destek!

Facebook'tan intihar girişimine Son!

Facebook, intiharları önlemek için yeni tedbirler alacağını açıkladı.


Facebook, site üzerinden paylaşılan intihar mektupları sonrası meydana gelen intihar olaylarını önlemek için bir dizi kararlar aldı. Dev sosyal ağın amacı sitedeki intihar notu sonrasında hızla gelişen olaylara anında müdahale edebilmek.
Facebook tarafından yapılan açıklamada, siteye eklenecek intihar önleme butonu gibi bir takım araçlar ile yapılacak bildirimlerle sıkıntıda olan insanlara yardım etmek için bir dizi tedbirler almayı amaçladıkları söylendi.
1424972760_01.jpg
Sosyal ağ mesajlarını gözden geçirmek ve gerekirse kullanıcıya psikolojik destek ile müdahale için eğitimli bir ekip istihdam etmeyi planlıyor. Aynı şekilde şirket, dünya çapında 1 milyardan fazla aktif aylık kullanıcıların özelliklerini inceleyerek intihara meyilli kişilere ve bu kişilerin arkadaşlarına destek sunacak.
Facebook intihara meyilli potansiyel sıkıntı mesajları yayınlayan bir kişiyi, site üzerinden bir çağrı ya da mesaj ile kendi arkadaşlarını uyararak ya da profesyonel yardım arama seçenekleri ile intihardan kurtarmayı amaçlıyor. Facebook’un bu hizmeti yalnızca ABD kullanıcıları için geçerli olacak ve dünya çapındaki kullanıcılara yardım araçları geliştirmek için neler yapacağı henüz bilinmiyor.
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »
Thanks for your comment