Tek tip askerlik geliyor ! Uzun Dönem - Kısa Dönem Askerlik Kalkıyor.


Savunma bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı tek tip askerlik sistemi yıl başından itibaren yürürlülüğe giriyor !

Artık ilkokul, lise, üniversite yada yüksek lisans mezunu olmanız askerlik durumunuzu değiştirmeyecek. Her erkek T.C. vatandaşı aynı tip askerlik yapacak.

Bankaların kredi paketlerini şimdiden yayımladığı tek tip askerlik her kesimden vatandaşlarca doğru bulunuyor ve sınıf farkı oluşmasını ortadan kaldırıyor. Bu şekilde hem her T.C. vatandaşı silah tutmayı öğrenecek ve kalan süre zarfı için devletin kasasına para koyabilecek.

Tek tip askerlik nasıl olacak ?

Tek tip askerlik okul durumu veya siyasi durumu farketmeksizin her T.C. vatandaşının 3 ay askerlik yapması ve kalan 6 ayını bedelli yapabilmesi ile olacak.

12  Ay olan askerlik süresi yeni sistem ile 9 aya indirelecek ve vatandaşlar öğrenim durumu farketmeksizin 3 ay askerlik yapıp kalan 6 ayı bedelli yapabilecekler. Kalan her ay için aylık ödeme tutarları oluşturulacak ve vatandaş gitmediği her ay için bellir bir miktar askerlik bedeli ödeyebilecek.

Vatandaşlardan alınan yorumlar doğrultusunda üzerinde çalışılan tek tip askerlik sisteminde bedelli yapan askerlerin ödediği aylık ücretler bedelli yapmadan askerliğine devam eden vatandaşların cebine girebilecek. Kesinliği olmamakla birlikte üzerinde çalışmalara devam ediliyor. Şuanlık net bir rakam ortada olmasada bedelli yapmadan askerliğine devam eden vatandaşlar 3. aydan sonra bedelli yapanların devletin kasasına yatırdığı paradan bir kısmını maaş olarak alacak gibi görünüyor.
Sonraki
Yeni sayfalar
ÖNCEKI
Next Post »
Thanks for your comment