Gaziantep’te dügüne bombalı hain saldırı !



Bir sokak düğününde gerçekleşen canlı bombalı saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi yaralandı


Gaziantep’te sokakta yapılan bir düğünde patlama meydana geldi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırı sonrası 22 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 94 vatandaşımızın yaralanarak tedavi altına alındığını açıkladı. Yerlikaya, terör örgütleri tarafından bir düğün salonuna saldırıda bulunulduğunu, 112 ekiplerince yaralılara ilk müdahalenin olay yerinde yapıldığını belirtti.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’da Gaziantep’te bir düğün salonuna yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Gaziantep’teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı’nın İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan da bilgi aldığı belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM MİLLETVEKİLLERİNE GAZİANTEP’E GİTMELERİ TALİMATINI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep’e gitmesi talimatını verdi.

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: ŞEREFSİZLER 4 YIL ÖNCEKİ SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE SALDIRDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Fatma Şahin, açıklamasında “Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep’ime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir. Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler Gaziantep’te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin” ifadelerini kullandı.
NTV canlı yayınına katılan AK Parti Gaziantep Millekvekili Mehmet Erdoğan, “Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var.” dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: EŞİ GÖRÜLMEMİŞ VAHŞİ BİR SALDIRI

İstanbul’dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye’yi hedef koymuşlar. Ama Allah’ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz.
Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul’dan havaalanından Gaziantep’e gideceğiz. Valimizin verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Fakat değerlendirme yapmam doğru değil. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırı insanlık tarihinde eşi görülmemiştir.

GAZETE HABERTÜRK MUHABİRİ: GÖRGÜ TANIKLARI BEBEK ARABASIYLA CANLI BOMBA SALDIRISI YAPILDIĞINI SÖYLÜYOR

Gazete Habertürk Gaziantep Muhabiri Yusuf Kılıç, Habertürk TV canlı yayınında, “Görgü tanıklarından aldığımız bilgiye göre bebek arabasıyla canlı bomba saldırısı yapıldı. İkinci bir kişinin de olay yerinden yaya olarak kaçtığı söyleniyor. Olay yeri dar bir sokak. İki aracın yan yana geçmesi çok zor bir sokak. Sokak ortasında yapılan bir düğün. Terör saldırısının kına merasiminin yapıldığı esnada gerçekleştiğini öğrendik. Olay yerinin iki sokak ötesinde bir düğün daha vardı. Oraya da bir saldırı olabileceği ihtimali nedeniyle düğün dağıtıldı. Geniş güvenlik önlemi alındı. Hayatını kaybedenlerin birçoğunun çocuk olduğunu gördük. Yaşlılar var ölenler arasında. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in gelişiyle birlikte burada bir kriz masası oluşturulacak. Uzaktan kumandayla patlatılmadığı konusundaki bilgiye ulaştık. Saldırıyı gerçekleştiren terörist de patlamada öldü. Düğün sahipleri Siirt Pervari’li. Kaç kişinin durumu ağır bir bilgi yok elimizde. Gelin ve damadın da yaralı olduğu ve tedavi altında bulunduğu bilgisini öğrendik” dedi.

RTÜK’TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

RTÜK, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ TAYYAR: DAEŞ YAPTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar patlamanın ardından, “FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ.. Allah topunuzun belasını versin” dedi.
Gaziantep’te meydana gelen bombalı saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Milletvekili Şamil Tayyar, Saldırının DEAŞ terör örgütü tarafından yapıldığını iddia ederek, “FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ. Allah topunuzun belasını versin. Gaziantep şehit kanıyla toprağı vatan yapmış kadim bir şehirdir. Teröre yenik düşmez. Rabbim ülkemizi korusun” paylaşımında bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin DAEŞ’e karşı operasyon yaptığını hatırlatan Tayyar olayın misilleme mi yoksa daha önceden planlanmış bir şey mi olduğunu zaman gösterecek dedi. DAEŞ ve PKK’nın çok geçirgen yapılar olduğunu söyleyen Tayyar ABD Başkan yardımcısı Biden’in Türkiye’ye geleceğini vurguladı ve muhtemeldir ki bir pazarlık masası kurulacak dedi. Pazarlık yaparken elinin güçle olmasını isteyeceklerini ve Türkiye’den bu konuda destek isteyeceğini belirtti. Benim gördüğüm oluşturmaya çalıştıkları Suriye’deki PKK hattına 40 km kaldığını bunu tamamlamaya çalışıyorlar dedi. Bu yapıyı kurduktan sonra bu yapıyı sevimli kıılacak argümanlarla sahaya çıkacaklar dedi.

MHP HEYETİ DE BÖLGEYE GİDİYOR

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla oluşturulan bir heyetin, saldırı sonrası incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gideceği de açıklandı.

MHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ÜMİT ÖZDAĞ: İKİ PATLAMA DUYULMUŞ


Başımız sağolsun. MHP bölgeye bir heyet gönderecek. Ben de yarın bölgede olacağım. Olayın arkasında kimin olduğu belli değil. Bildiğimiz şu. Bu mahallede son dönemde Siirt, Van, Urfa, Suruç ve Ayn-el Arap’tan ciddi manada göç almış bir mahalle. Yine mahallede oturan arkadaşlarımızla konuştum. IŞİD’li olduğu Suriyelilerin de mahalledef olduğunu ifade ettiler. Çok ağır ve alçakça bir terör saldırısı. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grupa karşı yapılan bir terör saldırısı. İki tane patlama duyulmuş. Demekki iki bombayla yapıldı saldırı. Sonuçları çok ağır olmuşa benziyor. Olay yerinden gelen fotoğrafları gördüğüm zaman fena olduğumu ifade edeyim. Nasıl alçakça olduğunu gördüm saldırının.

HDP’DEN KINAMA, MİLLETVEKİLLERİ GAZİANTEP’E GİDİYOR

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Gaziantep’teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısını kınadı.
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yayımlanan açıklamada, “Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” ifadesi yer aldı.
Terör saldırısının Gaziantep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’ndeki HDP’li üyelerin düğününün hedef alındığına işaret edilen açıklamada, HADEP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinden oluşan bir heyetin Gaziantep’e gittiği belirtildi.

TERÖR VE GÜVENLİK UZMANI ABDULLAH AĞAR: TERÖR ÖRGÜTLERİ SALDIRI SONRASI PROVOKASYON PEŞİNDE

Gaziantep’te bir kenar mahallede ne yazıkki bir düğünde bir canlı bomba olduğu gözüküyor. Rakamlar oldukça ağır. İlk gelen bilgilere göre sürekli artıyor.
Asimetrik bir saldırı olduğunu düşünüyorum.
PKK ile IŞİD arasındaki asimetrik bağlantının bir yansıması olduğunu düşünüyorum. Ortaouyunda Hacıvat ile Karagöz hep kavga eder ama oynatan hep aynı kuklacıdır. Böyle bir fotoğraf var karşımızda. Iraklılar ve Suriyeliler ne yazıkki bu tuzağa düştüler. Oradaki Sünni kökenli terör örgütleri Şiileri vurdular. Şii kökenli terör örgütleri Sünnileri vurdular. Bunun ötesinde Şii kökenli terör örgütleri Şiileri de vurdu, Sünni kökenli terör örgütleri Sünnileri de vurdu. Yani sonuçta toplumsal gerilimi yükselte yükselte belli bir noktaya getirdikten sonra sembol alan ve kişilere yaptıkları saldırılarla beraber o ülkeleri tuzağa düşürdüler. İnsan kanı üzerinden beslenen bu laboratuvarları çok iyi kullandılar.

Şu an Türkiye’de de devreye koydular.

FETÖ darbe girişiminden sonra devletimize ve güvenlik güçlerimize ortaya çıkan bu hassasiyet döneminde bu tarz saldırılarla karşı karşıya kalmamız, bizim ne tür bir tehditle karşı karşıya kaldığımızı da çok net gösteriyor. Biz sadece bu terör örgütleriyle değil asıl terör örgütlerini dizayn eden bunların arkasın saklanmış, projelerini hayata geçiren bir iradeyle mücadele ediyoruz.
Aynı Irak ve Suriye gibi bir varlık ve yokluk mücadelesi içerisindeyiz.

Bu siyasetin bir konusu değil. Geçmişte Türkiye’nin yaptıklarının veya yapmadıklarının konusu değil. Türkiye çok iyi şeyler yapmış olsaydı dahi bu dalga bizim üzerimize gelecekti. Çünkü coğrafyada gerçekten bir dizayn var. Bu dizaynın temel uygulamaları bunlar.

Aparat örgütleri bu dizayn çok profesyonelce kullanıyor. Türk insanının duygularının esiri olmaması gerekiyor.

Olaydan sonra bir provokasyonun ortaya çıktığı görülüyor. Bölücü terör örgütü PKK’nın veya bazı kişilerin veya bazı bilinçsiz kişilerin hemen devreye girdiği, kamu düzenini bozucu, toplumda karmaşa, kaos üretici ve toplumda bazı kesimlerin birbirlerine husumet duymalarına sebebiyet verici bazı gri hareketlerin başladığı gözüküyor. İnsanımızın çok uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu terör örgütlerinin temel gayesi bu eylemlerden sonra toplumda çıkan travmaları yönetmek ve yönlendirmek ve bunlarla insanların birbirine düşmesini sağlamaya çalışıyorlar.
Bu bağlamda bir hibrit, karma, melez terör bu.
Sosyal medyayı veya bilinçsiz medyayı kullanmaya başlıyorlar.
Bu noktada bizim duygularımızın esiri olmamamız gerekiyor.
Endişelerin korkuların geleceğe dair belirsizliklerin esiri olmamamız gerekiyor.
Soğukkanlı bir hassasiyetinin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bugün Kürdümüzün, Türkümüze, Türkümüzün Kürdümüze, Sünnimizin Alevimize, Alevimizin Sünnimize sonuna kadar sahip çıkması gerekiyor.
VATANDAŞLAR SALDIRININ YAPILDIĞI YERE GİDİP TERÖRÜ LANETLEDİ

Gaziantep’teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısının ardından vatandaşlar, patlamanın yaşandığı mahalleye gelerek terörü lanetledi.
Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek, terörü lanetleyen sloganlar attı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.
Patlamada hafif yaralanan Hüseyin Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğünün yapıldığı sokaktan geçerken patlamanın gerçekleştiğini belirterek, “Ama patlamanın olduğu saniyelerde çevrede araba hareketi yoktu. Canlı bomba olduğu söyleniyor. Ama bir şey fark edemedik.” dedi.
Adıgüzel, mahalle düğününe katılan bazı yakınları olduğunu ve onlardan haber alamadığını sözlerine ekledi.
Teröre tepki gösteren vatandaşlar ise terörün birlik ve beraberlik içerisinde bitirilebileceğine işaret ederek, her türlü terör örgütünü kınayan açıklamalar yaptı.
Yaralananlara şifa dileyen vatandaşlar, “Gaziantep olarak çok üzgünüz. Allah bunu yapanları lanetlesin.” diye konuştular.
Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlenmiş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırıda yaralananlar olduğunu bildirmişti.
BTK BAŞKANI SAYAN: O GÖRÜNTÜLERİ YAYARAK TERÖRİZMİN AMACINA HİZMET EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Gaziantep’teki patlamaya ilişkin “Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.
Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyla ilgili sosyal medya üzerinden saldırı anı ve saldırı mağdurlarına ilişkin çeşitli görüntülerin paylaşıldığını belirtti.
Vatandaşları, Başbakanlığın yazısıyla hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla terörün amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet etmemeleri konusunda da uyaran Sayan, şunları kaydetti:
“Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medya da yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan tweet retweet gibi paylaşımlar konusunda vatandaşların gerekli hassasiyetleri göstermesini bekliyoruz. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunuyor.
Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”
KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: HASTANEYE GİDİN ÇAĞRISI GEREKSİZ.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kınık açıklamasında, “Gaziantep’te düğüne bombalı saldırı sonrası çok sayıda yaralı var. Bölge Kan Merkezimizden hastanelere ihtiyaç olabilecek kanları sevk ediyoruz. Gaziantep’te stoklarımızda 2000 üniteyi aşkın kan mevcudumuz bulunmakta, hastanelere gidin çağrısı gereksiz, tüm kanı biz tedarik ediyoruz. Kan bağışlarınızı yarın yurt genelinde 250 noktamıza başvurarak gerçekleştirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »
Thanks for your comment