Askerlik yine düsecek mi? Iste ayrıntılar...

2016 Yeni Yasa Askerlik kısalacak mı Uzun dönem ve kısa dönem yeni askerlik oluş şartları neler ?

Ankara Çayyolu’nda Müzik Kurslarında Modernize Metotlar http://ramelsanat.com


Yenilenen Askerlik haberlerine bir yenisi daha eklendi. Askerlik artık kısalıyor mu? Askerlik düşecek mi. Uzun dönem ve kısa dönem askerlik şartları neler? Askerlik kısalacak mı? Askerlik kaç ay olacak ve nasıl düşecek. İşte 2015 yılı yeni askerlik yasası...


Yenilenen Askerlik haberlerine bir yenisi daha eklendi. Askerlik artık kısalıyor mu? Askerlik düşecek mi. Uzun dönem ve kısa dönem askerlik şartları neler? Askerlik kısalacak mı? Askerlik kaç ay olacak ve nasıl düşecek. İşte 2015 yılı yeni askerlik yasası. Dövizle askerlikte iki yıl önce yaptığı indirimle gurbetçileri sevindiren Hükümet, ikinci bir müjde vermeye hazırlanıyor. Varılan mutabakata göre yeni bedel 1000 Avro olacak. İktidara geldiği 2002 yılından bu yana askerlikte önemli düzenlemeleri hayata geçiren AK Parti hükümetleri, profesyonel ordu için de düğmeye basmıştı. Hükümetin askerlikte yaptığı düzenlemeler şu şekilde olmuştu: 
2003 yılında 18 ay olan askerlik süresi 15 aya, 16 ay olan yedek subaylık süresi 13 aya, 8 ay olan kısa dönem olan askerlik süresi ise 6 aya indirilmişti. Bu süre daha sonra da 3 ay daha kısaltılmış ve 2014 yılında 12 aya düşürülmüştü.

Bu süre içerisinde iki defa da bedelli askerlik çıkarıldı. 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlikten 69 bin kişi yararlanırken geçtiğimiz sene çıkarılan bedelli askerlik uygulamasından 203 bin kişi yararlanmıştı.

Hükümet, gurbetçi vatandaşları da unutmadı. İki sene önce dövizle askerlik ücretini 10 bin Avro'dan 6 bin Avro'ya indiren Hükümet ikinci bir büyük indirim için harekete geçti. Dövizle askerliğin önümüzdeki dönemde 1000 Avro'ya indirilmesi planlanıyor.

Profesyonel ordunun tam anlamıyla hizmete girmesiyle de askerlik sürelerindeki indirimin devam etmesi öngörülüyor. Askerlik sürenin kısa dönemde 4 ay, uzun dönemde 10 aya indirilmesini öngören çalışma, profesyonel askerliğe geçiş hedefiyle eş zamanlı olarak yürütülüyor.

CHP'den zorunlu askerlik vaadi
CHP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan "Türkiye'ye 41 söz veriyoruz" açıklamasında CHP'nin vaatleri sıralandı. Bunlar içinde en dikkat çekici olanı ise zorunlu askerlik maddesi oldu.

ZORUNLU ASKERLİK 6 AY
Maddeye göre, zorunlu askerlik 6 aya indirilecek, üniversite öğrencileri askerliklerini yaz tatilinde yapabilecek, askeri harcamalar azaltılacak.

"CHP iktidarında askerlik süresi ilk aşamada 15 aydan 9 aya indirilecek, gerekli hazırlıkları takiben 6 aya çekilecektir. Üniversite öğrencileri askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde ikişer veya üçer aylık dönemlere bölerek yapabileceklerdir.

TSK PROFESYONELLEŞECEK
Bu adımlarla TSK’nın barış kadrosu yüzde 25-30 arasında azaltılacaktır. TSK daha profesyonel ve çevik bir yapıya kavuşturulacaktır. Bu önlemlerin yanı sıra, tüm askeri teçhizat alımları gözden geçirilecek, askeri harcamalar zorunlu olanlarla sınırlandırılacaktır. Bu tasarruf tedbirleri ile kazanılan kaynaklar sosyal politikalara ve eğitime kaydırılacaktır. Silahlı kuvvetler üzerinde demokratik kontrol kurmanın çok önemli bir parçası da hiçbir karar alanının sivil yönetimin iradesinin dışında kalmamasıdır. Ordunun ne büyüklükte olması gerektiği, zorunlu askerliğin hangi şartlarda yapılacağı, askeri harcamaların büyüklüğü gibi konular siviller tarafından karara bağlanmalıdır. CHP iktidarında Türkiye daha sivil, daha barışçı, daha umut dolu olacaktır."

CHP'nin seçim vaatleri ekonomi odaklı oldu. Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre CHP'nin ekonomi odaklı seçim paketi şu şekilde;

SOSYAL DESTEKLER
Sosyal destekler iki katına çıkacak, yardım çeşitleri artacak.

16.7 milyon kişi ve 3.75 milyon haneye sosyal destek sağlanacak.

9.6 milyon vatandaşa ilk kez düzenli nakit desteği verilecek.

KİRA VE FATURA DESTEĞİ
Hanelere 360 TL'ye kadar kira ve fatura desteği sağlanacak.

Yoksul yetişkinlere 340 TL'ye kadar yurttaşlık desteği verilecek.

Engellilere engellilik durumuna göre 400-600 TL arasında destek ödemesi yapılacak.

Kadın istihdamını arttırmak için 400 TL kreş desteği verilecek.

YAŞLILARA YARDIM
3.2 milyon vatandaş ücretsiz genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

Yaşlılara üç ayda bir, 900 lira yaşlılık desteği verilecek.

Gençlere 360 TL askerlik desteği ödenecek.

AİLE SİGORTASI
Aile sigortası ödemeleri kadınların banka hesaplarına yatırılacak.

Aile sigortası uzmanlarıyla yoksulluk envanteri çıkarılacak ve sosyal destekler gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yurttaşlara seçme özgürlüğü sağlamak için destekler nakit olacak.

Kamu garantili istihdam projelerinde aile sigortasından yararlanana öncelik tanınacak.

ÇOCUK DESTEKLERİ
Çocuk destekleri gebelikle birlikte başlayacak.

Çocuklara beslenme, sağlık ve eğitim şartlarına bağlı olarak yetişkin desteğiyle aynı oranda destek verilecek.

Çocuk desteklerinin sürdürülmesi kız çocuklarının okula gönderilmesi şartına bağlanacak.

Eğitime devam eden çocuklara her ders yılı başında eğitim araç-gereç desteği verilecek.


Sözleşmeli er başvuru işlemlerini başlatmak ve detaylı bilgi almak için  BURAYI TIKLAYARAK detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz...
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »
Thanks for your comment