Basın sagolsun Türkiye! 31 sehitimize allahtan rahmet diliyoruz.

Dağlıca'da 31 Asker Şehit Oldu!


Daha önce abonelerine geçtiği haberde Dağlıca'daki saldırıda 16 askerin şehit olduğu bilgisini veren Reuters, şehit sayısının 31'e çıktığını duyurdu.


Uluslararası Reuters Haber Ajansı, PKK'ya yakınlığı ile bilinen internet sitesi ANF'ye dayandırdığı haberinde Dağlıca'daki şehit sayısının 31′e çıktığını duyurdu.

PKK'YA YAKIN SİTEYİ KAYNAK GÖSTERDİ

Reuters'ın abonelerine geçtiği haberde "PKK tarafından yapılan ve sitede yer alan açıklamada; biri kurmay yarbay olmak üzere 31 askerin hayatını kaybettiği, altı askerin de yaralandığı belirtildi." ifadelerine yer verildi.

İLK HABERDE 16 DENİLMİŞTİ

Reuters'a daha önce bilgi veren bir güvenlik kaynağı Dağlıca'da en az 16 askerin şehit olduğunu söylemişti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkiye'yi yasa boğan Dağlıca'daki hain saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine acı haber ulaştırıldı. Bölgede dün akşam saatlerinden itibaren yoğun çatışmalar yaşandığı ve devam ettiği öğrenildi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Dağlıca karakolundan kobra cinsi zırhlı araçla intikale çıkan askerler mayınlı saldırıya uğruyor. Pusuya düşen askerlerin yardımına bir kirpi ve bir kobra tipi zırhlı araçla başka bir grup gidiyor. PKK'lılar bu askerlere de mayınlı saldırı düzenliyor.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

40 kadar askerin halen olay yerinde PKK'lılarla çatıştığı gelen bilgiler arasında. Hava şartlarındaki olumsuz durumdan dolayı bölgeye hava desteği verilemiyor. Askerlerin etrafı PKK'lılar tarafından sarılmış durumda. PKK'lıların da etrafı yardıma gelen askerlerce sarıldı. Ancak bölgenin tuzaklanmış olmasından dolayı yardıma gelen askerler pusuya düşenlere ulaşamıyor. Bölgedeki çatışma hala devam ediyor.
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »
Thanks for your comment