Askerlik Düsecek Mi ? Kısa ve Uzun Dönem Askerlik Sartları Değişiyor!

Askerlik Düşecek





Askerlik vazifesini tamamlama süresi bildiğimiz gibi son olarak 12 aya çekilmişti. Daha önceleri düzenli olarak 3 er ay düşmüş olan bu sürenin, hatırlarsınız 24 ay olduğu bile görülmüştü. Oldukça uzun olan bu sürede askerlere gerekli eğitimler verilerek, bitiriliyordu. Acemi birliği ve usta birliği olmak üzere 2 kısımda olan askerlik 4 yıllık fakülte mezunlarına kısa dönem olarak şuan 5 aydır kısa dönem askerlikte uzun dönemle aynı oradan düşmektedir.


 Çoğu insanı sevindiren bu düşme haberlerine yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Belki de tamamiyle uzman askerlerden oluşan ve gönüllülüğe dayalı olarak bir ordu kurulabilir.


 Bununla beraberde askerlik eğitimi sadece acemi birliği ile kısıtlanarak, gerekli eğitim kısa bir sürede verildikten sonra normal yaşantıya devam edilebilir. Gayet uygun olabilecek bu durum tabii ki bir varsayım ve öneridir. Gerçeklik niteliği taşımamaktadır. 
            

TSK dan gelebilecek olası haberlerde her zaman kulağımız vardır. Bu yüzden en doğru ve zamanında bilgilere ulaşabilirsiniz. Henüz olarak indirilen askerlik sürelerinde önümüzde ki günlerde indirim olup olmayacağı şuan belirsizliğini korumaktadır. Henüz bu konuyla ilgili yapılan bir açıklama veya duyuru yoktur. Bahside geçmemektedir.


 Şuan askerlik düşecek mi sorusuna verilecek en doğru yanıt, belirsizliktir. Tamamen askerlik düşecek mi sorusuna hayır da diyemeyiz fakat şimdilik evette diyemiyoruz. Önümüzde ki günlerde gelebilecek olası haberleri bizlerden öğrenebilirsiniz. Hayatınızda bir kere yapacağınız askerlik hizmetinin süresi oldukça önemlidir. Bu yüzden indirimlerden haberdar olmakta o kadar önemlidir.
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »