Askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır/yapılacak?

Askerliğini erbaş ve yedek subay olarak yapacaklar için askerlik yeri sorgulama işlemleri artık başladı.Askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır? E-devlet üzerinden yapılan askerlik yeri sorgulama detayları burada!


Askerlik Sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek ve teslim olunacak tarih ve yerleri öğrenmek artık çok kolay. Nerede askerlik yapacağınızı e-devlet hizmeti ile öğrenebilmeniz için e-Devlet girişi yapmanız yeterlidir.

ASKERLİK BİLGİLERİ SORGULAMA

E-Devlet sistemi ile herhangi bir bilgisayar ya da mobil cihaz üzerinden kendilerine özel hesaplarına giriş yapabilen kişiler, detaylarına zahmetsizce ulaşarak görevlerini hangi birlikte gerçekleştireceklerini öğrenebilecekler. turkıye.gov.tr adresinden veya aşağıda paylaştığımız linke tıklayarak askerlik yerini öğrenebilirsiniz.


E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR / ALINMALIDIR ?

T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize devam edebilirsiniz.

Diğer seçenekler ise;

Mobil imza kullanarak E-devlet girişi yapılabilmektedir. Bu hizmet, ülkemizde iletişim hizmeti veren GSM şirketleri aracılığı ile verilmektedir. GSM operatörleri aylık belirli bir ücret karşılığında mobil imza hizmeti sunmaktadır.

E-devlet girişi yapmak için bir başka yol ise elektronik imzadır. Elektronik imza hizmeti veren bir çok özel şirket bulunmaktadır. E-devlet giriş işlemi elektronik imza aracılığı ile kullanıldığında çok daha fazla hizmetten yararlanılmaktadır.

E-Devlet şifeniz yoksa PTT şubesinden kimliğinizle birlikte 2 TL bedeli karşılığında da alabilirsiniz.

E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan ‘sisteme giriş’ ekranından vatandaşların; 
‘e-Devlet şifresi ile giriş’,‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. 
Sonraki
« Prev Post
ÖNCEKI
Next Post »